Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 zsírsavak pótlása

A test minden sejtjében kedvező változások indulnak el az omega 3 fogyasztásának hatására. Számos egymással nem közvetlen kapcsolatban lévő szervben és testrészben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat, mint a szív, vérerek, ízületek, bőr és a szemekben is.

Az omega 3 hiánya szervezetünkben számos betegség okozója lehet. A szervezetnek nélkülözhetetlen omega 3 EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak forrása a hideg vízi mélytengeri halak húsában található, melyekből ritkán fogyasztunk.

Szervezetünk omega 3 "igényét" legegyszerűbben halolaj készítményekkel tudjuk biztosítani.

halolaj_kapszula.jpg

A halolajak között is vannak különbségek. Az EPA és DHA értékek nagysága mellet fontos a készítmény tisztasága. (A halakban található nehézfémektől és mérgező anyagoktól a nemzetközi standardok alapján legyen megtisztítva).

Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega 3 zsírsavakból alig fogyasztunk, de étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega 6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat, ezért fontos, hogy omega 3-al egészítsük ki étrendünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr776996061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása