Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 és a depresszió

Az agy szárazanyag tartalmának 60 százaléka lipidekből áll, nagy mennyiségben omega 3-6 zsírsavakat tartalmaz. Omega 3 főként hideg égövi tengerekben élő halakban és tengeri herkentyűkben található.

Minden szempontból a hatékony agyműködés feltétele, hogy megfelelő mennyiségű omega 3-t fogyasszunk. A koncentráció, a jó memória, a jókedv és jó hangulat, az éles és gyors agyműködés, gondolkodás megfelelő omega 3 mennyiség nélkül lehetetlen.

Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől rugalmasak, hajlékonyak, átjárhatóak az idegsejt membránok.Több vizsgálat is kimutatta, hogy depressziós betegek szérumában, vörösvérsejtjeiben csökkent omega 3 tartalom figyelhető meg a depresszió súlyosságának mértékében.

Joseph Hibbeln és Norman Salem 1995-ben azt bizonygatták, hogy különböző társadalmakban megfigyelhető magas depressziógyakoriság a csökkent halfogyasztással áll kapcsolatban. Rámutattak, hogy Tajvanon vagy Hong Kongban 10-szer ritkább a depresszió, mint az USA-ban. Japán halászfalvakban pszichiátriai vizsgálatokkal egyetlen depresszióst sem sikerült találni. A depresszió ma már az egyik legjobb előrejelzése az infarktusnak, képtelenségnek tűnik, az omega 3 egyaránt csökkenti a koleszterinszintet és a depressziót is.

omega3depresszio.jpg

A szülés utáni depresszió sokkal gyakoribb azokban az országokban, ahol alacsony a halfogyasztás, az édesanyák omega 3 szintje alacsonyabb. Az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen omega 3-t a magzat kivonja az anyából. Az anya DHA szintje a felére esik le a terhesség alatt, és még a szülés utáni 26. hétre sem áll vissza az eredeti szintre. Az omega 3 zsírsavak biztonságosak és hasznosak terhesség és szoptatás alatt.

Ha szerveztünk megkapja a szükséges omega 3 mennyiséget, életminőségünk is megváltozik. A jó memória, a gyors gondolkodás, a fokozottabb odafigyelési képesség, a pozitív hangulat hatással van gondolatainkra, tetteinkre és a munkánkra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr925760561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása