Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 és az esszenciális zsírsavakról röviden

Az esszenciális zsírsavak rendkívül fontos szerepet töltenek be az emberi test működésében.

Esszenciális zsírsavak elengedhetetlenek az emberi szervezet számára, ugyanakkor a testünk nem képes előállítani őket.

Az esszenciális zsírsavakat gyakran hasonlítják a vitaminokhoz, egyiket sem képes előállítani a szervezetünk, ugyanakkor elengedhetetlenek testünk működéséhez.

Két esszenciális zsírsavról beszélünk a leggyakrabban, amelyek szerkezetükben és a szervezetben betöltött szerepükben is különböznek egymástól, linolsav az omega-6 zsírsavak és alfa-linolénsav omega-3 zsírsavak. Az esszenciális zsírsavak az úgynevezett "jó zsírok” közé tartoznak, azaz a szervezetünknek feltétlenül szüksége van rájuk, elősegítik a szervezet egészséges működésének fenntartását.

sejtomega3.jpg

Fontos szerepet töltenek be a testet alkotó sejtek felépítésében és működésében. Az esszenciális zsírsavak az egyik fő komponensei a sejtmembránoknak.

A sejtmembrán alkotja a sejt külső rétegét, ennek rugalmasságáért felelősek a többszörösen telítetlen zsírsavak.

A rugalmasságnak köszönhetően a tápanyagok könnyebben bejutnak a sejtbe és a felesleges tápanyagok könnyebben képesek távozni.

Az emberi szervezet nap mint nap megújítja sejtjeit, így minden nap szükségünk van esszenciális zsírokra.

Számos létfontosságú folyamatban szerepet játszanak,a gyermekek megfelelő fejlődésében, növekedésében, az egészséges szívműködés és érhálózat fenntartásában. Ezen kívül elengedhetetlenek az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint különböző hormonális folyamatokhoz is szükségesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr25189585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása