Az omega 3 pozitív táplálkozástani hatása miatt az aktív életmódot folytatók gyakran szednek esszenciális zsírsavakat tartalmazó kiegészítőket, hogy pótolják a táplálkozási hiányosságokat és elősegítsék az optimális teljesítmény és egészségi állapot elérését.
Az omega 3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét azzal, hogy csökkenti a gyulladásokat és hidratáltan tartja a szöveteket.
Az ingerületátvitel támogatásával segíti elő agyműködésünket. Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme.
A jó látáshoz a szem retinájának különösen fontos az omega 3 zsírsavak, javítják a szem hajszálereinek a vérellátását, és jót tesznek a szív ereinek is. A szívbetegségek esélyét csökkentik az omega 3 zsírsavak. Alacsonyan tartják a koleszterin szintet, csökkentik a magas vérnyomást, segítenek megőrizni az erek rugalmasságát, védik őket a gyulladásoktól, elősegítik a jó vérkeringést.
Az omega 3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét és az agy táplálékául is szolgálnak. 1995-ben először fogalmazták meg amerikai kutatók, hogy az omega 3 hiánynak szerepe lehet a depresszió, a mániás depresszió és a szülés utáni depresszió kialakulásában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.