Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 zsírsavak lassítják az emlékezet romlását

A Franciaországban és Hollandiában végzett kutatások arra hívták fel a figyelmet, hogy a halakban található zsírsavak lassíthatják az emlékezet romlását.

Az omega 3 kapszula szedése a szellemi tevékenységet végzők számára hasznos lehet. Az omega 3 zsírsavak kedvező hatásai a napi 200 mg DHA fogyasztásakor jelentkezhetnek.

halolajomega.jpg

Számos kutatás igazolja a DHA jótékony hatását a szem megfelelő működésének megőrzésére. A DHA enyhíti a gyulladást, fékezheti a sejtek pusztulását, elősegítheti a regenerálódási folyamatokban való részvételt.

Az omega 3 zsírsavak, a DHA és EPA megfelelő szintje védi az anyák és gyermekeik egészségét. Egy vizsgálat, amit 9000 terhes nőből álló csoportban végeztek, azt mutatta, hogy a megfelelő mennyiségű omega 3 fogyasztása 27 %-al csökkentette a koraszülés kockázatát. Az amerikai Harvard Egyetemen folytatott felmérés közvetlen kapcsolatot mutatott ki a terhesség utáni depresszió és a szervezetben lévő omega 3 szintje között..

Az Oxford Egyetemen végzett kutatások egyértelműen rávilágítottak arra, hogy az agyban lévő omega 3 szint kapcsolatban van a gyerekek olvasási képességével.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr47396294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása