A test minden sejtjében kedvező változások indulnak el az omega 3 fogyasztásának hatására. Számos egymással nem közvetlen kapcsolatban lévő szervben és testrészben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat, mint a szív, vérerek, ízületek, bőr és a szemekben is.
Az omega 3 hiánya szervezetünkben számos betegség okozója lehet. A szervezetnek nélkülözhetetlen omega 3 EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak forrása a hideg vízi mélytengeri halak húsában található, melyekből ritkán fogyasztunk.
Szervezetünk omega 3 "igényét" legegyszerűbben halolaj készítményekkel tudjuk biztosítani.
A halolajak között is vannak különbségek. Az EPA és DHA értékek nagysága mellet fontos a készítmény tisztasága. (A halakban található nehézfémektől és mérgező anyagoktól a nemzetközi standardok alapján legyen megtisztítva).
Egyoldalú táplálkozásunknak köszönhetően az omega 3 zsírsavakból alig fogyasztunk, de étrendünk nagy mennyiségben tartalmaz magas omega 6 tartalmú állati zsírokat és hidrogénezett növényi olajokat, ezért fontos, hogy omega 3-al egészítsük ki étrendünket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.