Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Az omega-3 zsírsavak élettani hatásai

Egyre több orvos ismeri fel az omega-3 zsírsavak előnyeit. Rengeteg pozitív tulajdonságát, hatását sorolják fel, és számos betegség kezelésére ajánlják betegeiknek a felírt gyógyszerek mellé. Érdemes lenne sorra szedni, hogy milyen előnyöket tulajdoníthatunk ezeknek a vegyületeknek.

Az omega-3 zsírsavak nem tapadnak meg a vérerek falán, ennek köszönhetően azok megőrzik rugalmasságukat és biztonságosan tudják szállítani a vérünket. Minél több omega-3 zsírsavat fogyasztunk annál kisebb az esélye, hogy ereink elmeszesednek, ezenkívül csökken a komoly szív- és érrendszeri megbetegedés kockázata. Mivel erősíti a szívet és megakadályozza a vérrögök képződését is, így e zsírsavak segítségével jóval kisebb eséllyel kapunk szívrohamot vagy agyvérzést. Ezenkívül a vérnyomásra is jótékony hatással van, mivel tisztán tartja az erek falát, így abban a vér szabadon áramolhat. A tiszta, koleszterinmentes véredényeknek köszönhetően pedig fokozódik az agyi aktivitás és még a látásra is jó hatással van. Ennek eredménye az is, hogy képes enyhíteni a fejfájást és a migrénes panaszokat is.

elegedetteletomega3.jpg

Az omega-3 zsírsavak másik nagyon jelentős alkalmazási területe a csonttal kapcsolatos betegségek gyógyítása. Ezek a vegyületek kitűnően alkalmasak a reumatikus és az ízületi gyulladások enyhítésében, de fontos szerepet játszanak a gerinc- és csontfájdalmak gyógyításában is.

A bőrbetegségeket is igen jól lehet kezelni az omega-3 zsírsavak bevitelével: enyhíti a gyulladásokat, gyógyítja a sömört, jó hatással van a neurodermitisre és képes elmulasztani a herpeszt és a májfoltokat is. Ezenkívül csökkenti az allergia tüneteit is.

Az omega-3 zsírsavak fogyasztása mindenkinek ajánlott, még azok számára is, akik nem szenvednek a fent felsorolt betegségekben, hiszen a szervezet általános ellenálló-képességét is fokozza, aminek következtében megelőzhetjük a különböző betegségeket és sokkal frissebbnek fogjuk érezni magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr323126332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása