Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 zsírsav fogyasztása az általános egészség javításához

Számos kutatás hívta fel a figyelmet az omega 3 zsírsavak fogyasztásának fontosságára.

omega_3-6.jpg

A kor előrehaladtával merevebbé válnak az érfalak, megnő a vér koleszterin szintje, magasabb lesz a vérnyomás is. Idővel a szív gyengébb lesz. Az omega 3 zsírsavak segítenek fenntartani a szív egészséges működését. Alacsonyan tartják a triglicerid szintet, csökkentik a magas vérnyomást, segítenek megőrizni az erek rugalmasságát, védik őket a gyulladásoktól, elősegítik a jó vérkeringést.

A jó látáshoz, a szem retinájának különösen fontos az omega 3 zsírsav, mely javítja a szem hajszálereinek vérellátását, és jót tesz a szív ereinek is. Az omega 3 zsírsavak a keringésen keresztül számos jótékony hatást fejtenek ki, fogyasztásuk hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el.

Az étrend által a lakosság nagy része elég sok omega 6 zsírsavhoz jut, omega 3 zsírsavat alig fogyaszt, ezért sokan fordulnak a halolaj kiegészítőkhöz, hogy általános egészségi állapotukat és teljesítményüket javítsák. A halolaj nagy előnye , hogy ALA-t és emellett nagy mennyiségű EPA-t és DHA-t tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr277521404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása