Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Mire figyeljünk az omega 3 vásárlásakor?

Omega 3 vásárlásakor semmiképpen ne az ár legyen a döntő szempont, hanem a készítmény hatóanyag tartalma. A többszörösen telítetlen zsírsavak főként a hideg vízi, mélytengeri halak húsában találhatóak, ezek tartalmazzák a szervezetünknek nélkülözhetetlen omega 3 EPA és DHA zsírsavakat, melyeket alig fogyasztunk.

A szervezetünk számára szükséges omega 3 mennyiséget a legegyszerűbben halolaj készítménnyel pótolhatjuk. A választásnál figyeljünk az alapanyag származási helyére, a gyenge minőségű olcsó halból készített termékek, nem produkálják a kívánt hatást, de a megavasodott halolaj ártalmas lehet az egészségre. Az avas készítmény gyulladásgeneráló hatású és különböző mellékhatásai is lehetnek.

halolajomega36.jpg

A tenyészetekből származó halakból kivont olajokat kerülni kell. A vadhalászatból származó hideg vízi, mélytengeri halak a legjobb alapanyagok. A halolaj stabilitásától függ a hatékonysága, amit a halolajban lévő természetes sejtvédő antioxidánsok és a természetes E vitamin, a gamma delta és alfa tokoferol biztosít.

A hatékonyságát a gyártási folyamat garantálja, ha préseléssel vonják ki a halolajat és semmilyen szintetikus anyagot vagy savat nem használnak az előállítás folyamán, akkor megőrzi az értékes természetes antioxidánsokat. Minél magasabb az EPA és DHA értéke a készítménynek annál jobb, de a tisztasága is nagyon fontos, hogy a nemzetközi standardok szerint legyen megtisztítva a halakban található nehézfémektől és mérgező anyagoktól is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr266944115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása