Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 fontos szerepe a szervezet biológiai folyamataiban

Fény, hő, levegő és fémek hatására minden esszenciális zsírsav gyorsan lebomlik.

Pozitív táplálkozástani hatása miatt az aktív életmódot folytatók gyakran szednek esszenciális zsírsavakat tartalmazó kiegészítőket, hogy pótolják a táplálkozási hiányosságokat és elősegítsék az optimális teljesítmény és egészségi állapot elérését.

Az omega 3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét azzal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és hidratáltan tartja a szöveteket.

Az ingerületátvitel támogatásával segíti elő agyműködésünket. Az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől folyékonyak, rugalmasak, hajlékonyak és átjárhatóak az idegsejt membránok.

A koleszterin- és trigliceridszint csökkentésével járulnak hozzá a szív-és érrendszer egészségéhez. Az esszenciális zsírsavak meglepő módon csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják a regenerálódást, támogatják az optimális hormontermelést, elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.

szem_jo_latas_omega.jpg

A jó látáshoz a szem retinájának különösen fontos az omega 3 zsírsavak amelyek javítják a szem hajszálereinek a vérellátását, és a szív ereinek is jót tesznek. A szívbetegségek esélyét csökkentik az omega 3 zsírsavak. Alacsonyan tartják a triglicerid szintet, csökkentik a magas vérnyomást, segítenek abban, hogy az erek megőrízzék rugalmasságukat, és védik őket a gyulladásoktól, elősegítik a jó vérkeringést.

Az omega 3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét, és az agy táplálékául is szolgálnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr676888657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása