A növényekben és az állatokban fellelhető zsírok közül, az omega 3 zsírsavak, és az omega 6 zsírsavak, amelyhez a szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutni.Ezt a kettő alapvető zsírsavat, táplálkozásunkból nem hagyhatjuk ki, mert annak az egészségünk látja kárát.
Egészségünkre gyakorolt előnyös tulajdonságainak szerepét kutatások sora támasztja alá.
A szívbetegségek esélyét csökkentik az omega 3 zsírsavak. Alacsonyan tartják a triglicerid szintet, csökkentik a magas vérnyomást, segítenek abban, hogy az erek megőrízzék rugalmasságukat, és védik őket a gyulladásoktól, elősegítik a jó vérkeringést.
Természetes gyulladáscsökkentők, megelőzik enyhítik a betegségek tüneteit, mint az asztma, ízületi gyulladás.
A jó látáshoz a szem retinájának különösen fontos az omega 3 zsírsavak amelyek javítják a szem hajszálereinek a vérellátását, és a szív ereinek is jót tesznek.
Az omega 3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét, és az agy táplálékául is szolgálnak.
A kutatók szerint azokban az országokban ahol sok halat esznek, kevesebb depressziós ember van.
A kutatások végül arra az eredményre jutottak, hogy az embereknek számos problémája, mint a rossz hangulat, ízületi gyulladás, immunrendszeri betegségek, depresszió és a sokszor halálos kimenetelű infarktus is részben annak köszönhető, hogy nem fogyasztanak elegendő omega 3 zsírsavat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.