Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega 3 zsírsavak és a mentális egészség

Szervezetünkben kétféle nagy zsírcsoport található, a telített zsírok, melyek a bőr alatti zsírraktárakban találhatók, ilyen zsír a disznózsír és a vaj.A másik csoport az esszenciális, amit a szervezet nem képes elő- állítani,a többszörösen telítetlen zsírsavak, az omega 3 és omega 6 zsírsavak, lipidek.

etrend_kiegeszito.jpg

Az esszenciális zsírsavak alkotják a sejtek falát, a sejt- membránokat, amelyek lehetővé teszik a tápanyagok és információt hordozó molekulák felvételét és leadását. Az omega 3 lipidek közül nagy jelentőségű a DHA és EPA, az omega 6-nak az AA változata a legfontosabb, az agy szárazanyag tartalmának 60%-a DHA és AA.

Az omega 3 hiányos táplálkozás olyan agyműködési zavarokhoz vezet, amelyek rontják a stresszel, veszteségekkel való megküzdés hatékonyságát, az így kialakuló tehetetlen állapot vezet a depresszióhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr995546793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása