Az észak-atlanti halaknak természetes módon magas a különleges, hosszú láncú egyszeresen telítetlen zsírsav tartalma (MUFA). Ezek a zsírsavak az okozói annak, hogy miért nem lehet Omega-3 olajat kinyerni az észak-atlanti halakból, mint a lazac.
Az itt található halak Omega-3 tartalma kisebb, mint a Csendes-Óceánban és Dél-Amerika partjainál található halaké, a lazacoknak van pár többlet pozitív hatása, mely alátámaszthatja, hogy miért hasznosulnak jobban az ebből származó Omega-3 zsírsavak, mint a 18/12-es olajokból származók és miért biztosítanak jobb szív- és érrendszeri pozitív egészségügyi hatásokat.
2011 májusában publikált tanulmány igazolja, hogy ezek a hosszú láncú MUFA-k:
- Csökkentik a gyulladást elősegítő Omega-6 zsírsavak, Arachidonic Acid (AA) szintjét.
- Növelik az Omega-3 zsírsavak felvételének és a sejtbeli értékek szintjét.
- Drámai mértékben javítják az Omega-3 / Omega-6 arányt.
- Csökkentik a plazma glükóz szintet, ami fontos a kettes típusú diabétesz megelőzéséhez és előnyös mindkét típusú diabéteszben szenvedőknek.
- Növelik az inzulin rezisztenciát.
- Csökkentik a teljes koleszterin és a triglicerid szintet is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.