Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

A norvég lazacban található MUFA egyedülálló

Az észak-atlanti halaknak természetes módon magas a különleges, hosszú láncú egyszeresen telítetlen zsírsav tartalma (MUFA). Ezek a zsírsavak az okozói annak, hogy miért nem lehet Omega-3 olajat kinyerni az észak-atlanti halakból, mint a lazac.

lazacomega3.jpg

Az itt található halak Omega-3 tartalma kisebb, mint a Csendes-Óceánban és Dél-Amerika partjainál található halaké, a lazacoknak van pár többlet pozitív hatása, mely alátámaszthatja, hogy miért hasznosulnak jobban az ebből származó Omega-3 zsírsavak, mint a 18/12-es olajokból származók és miért biztosítanak jobb szív- és érrendszeri pozitív egészségügyi hatásokat.

2011 májusában publikált tanulmány igazolja, hogy ezek a hosszú láncú MUFA-k:

  • Csökkentik a gyulladást elősegítő Omega-6 zsírsavak, Arachidonic Acid (AA) szintjét.
  • Növelik az Omega-3 zsírsavak felvételének és a sejtbeli értékek szintjét.
  • Drámai mértékben javítják az Omega-3 / Omega-6 arányt.
  • Csökkentik a plazma glükóz szintet, ami fontos a kettes típusú diabétesz megelőzéséhez és előnyös mindkét típusú diabéteszben szenvedőknek.
  • Növelik az inzulin rezisztenciát.
  • Csökkentik a teljes koleszterin és a triglicerid szintet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr835366434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása