Egészségünket védő omega 3 zsírsav

Egészségünket védő esszenciális zsírsav

Omega-3 zsírsavak élettani hatása és forrásai

mikroalgaomega3.jpg

A DHA-t és EPA-t jellemző szív- és érrendszeri pozitív hatásokat mutattak ki a kutatások. A növényi zsírok általában ALA-t tartalmaznak,amelyeket a szervezetnek kell átalakítania DHA-vá, így kevésbé tekinthetők hatásosnak. A DHA-t és az EPA-t a tengerekben élő mikroalgák állítják elő. Ezen élőlények természetes táplálékuk, az itt honos halaknak.

Az elsődleges forrásuk az EPA és DHA a hidegvízi halfajtákban található bőséges mennyiségben. A lazacban, a heringben, a makrélában, a szardellában és a szardíniában.Ezekből a halakból származó olaj körülbelül kétszer annyi omega-3, mint omega-6 zsírsavat tartalmaz. A tonhal szintén tartalmaz omega-3-t,de kisebb arányban.

A halak értékes forrásai az omega-3 zsírsavaknak, azokat nem maguk állítják elő hanem a táplálékul szolgáló algákból és planktonokból nyerik.

A növényi olajok másodlagos források, a len hatszor annyi omega-3-t tartalmaz, mint a legtöbb halolaj. A mikroalgák gazdag DHA források és kereskedelmi méretekben tenyészthetők bioreaktorokban. Vegetáriánusok számára is elfogadható DHA forrás. A tengeri moszat, a barna alga olaja EPA-t tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://omega3.blog.hu/api/trackback/id/tr615253031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása